İç Mimari

Ev Partinizde Şenlikli Bir Lezzet İçin 16 Kokteyl Sürahisi Tarifi

Ev Partinizde Şenlikli Bir Lezzet İçin 16 Kokteyl Sürahisi Tarifi

Bu büyük parti kokteyl tarifleri kalabalıkları ağırlamak için mükemmeldir.

Misafirlerin “Bu çok güzel!” diye bayılmasına neden olan kokteylleri bilirsiniz. Bu yazımızda o kokteylleri sizin için derledik. Ağırlayacağınız misafirleriniz ne kadar kalabalık olursa olsun bu kokteylleri yapmak son derece kolay. Taze meyveler, likörler ve çeşitli garnitürlerle hazırlanan bu sürahi içecekler, susamış bir grubu doyuracak kadar büyük miktarlarda, partinize renk ve şenlikli bir lezzet katar. Bu kolay büyük parti kokteyl tarifleri arasında gezinirken hem mükemmelleştirilmiş klasikleri hem de heyecan verici yeni tatları keşfedeceksiniz. Şimdi en sevdiğiniz kokteyl sürahisini veya büyük bir içecek dağıtıcısını alın ve partiyi başlatalım.

Sangria

Ev Partinizde Şenlikli Bir Lezzet İçin 16 Kokteyl Sürahisi Tarifi

Hazırlık Süresi: 5 dakika
Soğutma Süresi: 3 saat
Toplam süre: 3 saat 5 dakika
Porsiyonlar: 8

Kalabalık için hiçbir kokteyl koleksiyonu yakut kırmızısı bir sangria tarifi olmadan tamamlanmış sayılmaz. Brendi, kırmızı şarap ve ekstra ferahlık için iki damla limon ile bu, tekrar tekrar başvuracağınız bir parti içeceğidir.

Malzemeler:

  • 1 750 mililitrelik şişe sek kırmızı şarap
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • ¼ fincan brendi
  • Agave nektarı veya şeker (isteğe bağlı)
  • Portakal dilimleri, ikiye bölünmüş (isteğe bağlı)
  • Limon dilimleri, ikiye bölünmüş (isteğe bağlı)
  • Taze çilek (isteğe bağlı)
  • Taze mango dilimleri (isteğe bağlı)
  • 1 adet kutu limon-kireç aromalı gazlı içecek
  • Taze nane yaprakları
  • Buz küpleri

Hazırlanışı:

Büyük bir bardak veya plastik sürahide şarap, portakal suyu ve brendiyi karıştırın. İsterseniz agave nektarı veya şeker ile tatlandırın. İsterseniz portakal dilimleri, misket limonu dilimleri, çilek ve/veya mango dilimleri ekleyin. Üzerini kapatın ve servise hazır olana kadar soğutun.

Servis etmeden hemen önce gazlı içecek ekleyin; hafifçe karıştırın. Buz üzerinde servis edin. İstenirse nane ile süsleyin.

Apposta Kokteyl

Apposta Kokteyl

Hazırlık Süresi: 10 dakika
Soğutma Süresi: 3 saat
Porsiyonlar: 10

Bu İtalyan içkisi tarifini deneyin ve cin içeren büyük parti kokteyl arayışınıza son verin. Bu bebekte her şey var: cin, Aperol (ferahlatıcı bir acı portakal aperatifi), vermut ve narenciye, ayrıca eşsiz bir İtalyan esansı. Ve kalabalık için mükemmeldir: Bu tarif, büyük parti kokteyllere “büyük” anlamını katmaktadır – 12 kişiliktir (ancak daha küçük bir toplantı için kolayca küçültebilirsiniz).

Malzemeler:

  • 1 750 mililitrelik şişe cin
  • 2 fincan Aperol
  • 2 fincan tatlı beyaz vermut
  • ⅔ fincan taze limon suyu, süzülmüş
  • 1/2 fincan greyfurt sodası, soğutulmuş
  • taze kekik ve portakal kabuğu, isteğe bağlı

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir sürahide karıştırın ve bardaklarda buz üzerinde servis edin. Kekik ve portakal kabuğu ile süsleyin.

Big-Batch Margaritalar

Margarita

Toplam süre: 15 dakika
Soğutma süresi: 3 saat
Porsiyonlar: 9

Bazı konuklar yaratıcı el yapımı kokteylleri severken, diğerleri denenmiş ve doğru olana bağlı kalmayı tercih eder. İkinci grup için bu geleneksel margarita gibi klasik bir sürahi kokteyl tarifi seçin. Daha maceracı bir grup bekliyorsanız, bu tarifi taze karpuz suyu ile değiştirin.

Malzemeler:

  • 10 – 11 limon dilimi
  • Koşer tuzu
  • 3 fincan Triple Sec veya başka bir portakal likörü
  • 2 – 3 fincan tekila
  • 1 ½ fincan taze sıkılmış misket limonu suyu
  • 1 su bardağı ince şeker veya pudra şekeri
  • Buz küpleri

Hazırlanışı:

Bir ya da iki limon dilimini dokuz bardağın kenarlarına sürün. Kenarları kaplamak için bir tabak tuza batırın; bir kenara koyun.

Bir sürahide Triple Sec, tekila, misket limonu suyu ve şekeri karıştırarak şekerin çözülmesini sağlayın. Servise hazır olana kadar soğutun.

Buz küplerini tuz çerçeveli bardaklara yerleştirin. Tekila karışımını buz küplerinin üzerine dökün. Kalan dokuz limon dilimi ile süsleyin.

White Cucumber Sangria

White Cucumber Sangria

Hazırlık Süresi: 20 dakika
Soğutma Süresi: 2 saat
Toplam süre: 2 saat 20 dakika
Porsiyonlar: 8

Dünyanın en ferahlatıcı sürahi kokteyllerinden birini nasıl yaparsınız? En ferahlatıcı malzemelerden bazılarıyla başlayın. Honeydew kavunu, salatalık, nane, misket limonu ve Sauvignon Blanc (gevrek şarapların en gevreği) şimdiye kadarki en susuzluk giderici yaz partisi kokteyllerimizden biri için bir araya geliyor.

Malzemeler:

  • 1 küçük honeydew kavunu
  • 1 çekirdeksiz salatalık, ince dilimlenmiş
  • 1 misket limonu, ince dilimlenmiş
  • 12 taze nane yaprağı
  • ¼ fincan misket limonu suyu
  • ¼ fincan bal
  • 1 750 mililitrelik şişe Sauvignon blanc veya başka bir yarı sek beyaz şarap, soğutulmuş
  • 1 1 litrelik şişe karbonatlı su, soğutulmuş
  • Taze nane dalları ve/veya yaprakları (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Kavunu ikiye bölün; çekirdeklerini ve kabuğunu çıkarıp atın. Kavunu ince dilimler halinde kesin. Büyük bir sürahide* kavun, salatalık, misket limonu dilimleri ve 12 nane yaprağını karıştırın. Küçük bir kapta limon suyu ve balı karıştırın; kavun karışımının üzerine dökün. Hafifçe karıştırarak şarabı ekleyin. Üzerini kapatın ve en az 2 saat soğutun.

Servis etmek için karbonatlı su ile karıştırın. Kepçeyle veya bardaklara dökün. İstenirse ilave nane ile süsleyin.

*İpucu: Büyük bir sürahi buzdolabınıza sığmazsa, karışımı ikiye bölün ve 2 küçük sürahiye veya kapalı kaplara koyun.

Rosé-Cucumber Cooler

Rosé-Cucumber Cooler

Toplam süre: 10 dakika
Porsiyonlar: 6
Verim: 5 bardak

Hafif turunçgil ve biraz da çiçeksi olan mürver çiçeği likörü, barmenlerin pastırması olarak adlandırılır çünkü pastırma gibi, dokunduğu her şeyi büyük ölçüde zenginleştirir. Likörün bir parti için sürahi içeceklerde güzel bir şekilde çalışması şaşırtıcı değildir. Biraz limon suyu ile roze şaraba ekleyerek baş döndürücü bir içecek elde edebilirsiniz. Uyumlu bir görünüm için kokteylleri uyumlu bir sürahide servis edin.

Malzemeler:

  • 1 750 mililitrelik şişe roze şarap
  • 1 fincan St. Germain mürver çiçeği likörü
  • fincan limon suyu
  • İnce limon dilimleri
  • İngiliz salatalık dilimleri
  • Buz küpleri

Hazırlanışı:

Büyük bir sürahide roze şarap, St. Germain, limon suyu, limon ve salatalık dilimlerini karıştırın. Buz üzerinde servis edin.

Sparkling Golden Sangria

Sparkling Golden Sangria

Soğutma Süresi: 1 saat
Toplam süre: 1 saat
Porsiyonlar: 8

Güneşin sıcaklığını bir esintinin serinliği ile birleştirin. Bu plaj kokteyli, mükemmel bir yaz yudumu için diğer cazip malzemelerin yanı sıra portakal likörü ve nane içerir. Bu köpüklü kokteyl 24 saat öncesine kadar hazırlanabilir, böylece tatların birbirine karışması için zaman kalır.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı beyaz üzüm suyu, soğutulmuş
  • ½ fincan portakal likörü, örneğin Cointreau
  • ¼ su bardağı ince veya toz şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 orta boy nektarin, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 1 göbek portakal, dörde bölünmüş ve ince dilimlenmiş
  • ¾ fincan taze veya dondurulmuş tatlı kiraz, çekirdeksiz ve ikiye bölünmüş veya konserve mandalina portakal parçaları, süzülmüş
  • ¾ fincan taze altın veya kırmızı ahududu
  • fincan taze fesleğen yaprağı
  • fincan taze nane yaprağı
  • 1 750 mililitrelik şişe köpüklü beyaz şarap, soğutulmuş
  • Buz

Hazırlanışı:

Büyük bir sürahi veya cam kavanozda üzüm suyu, portakal likörü, şeker ve balı karıştırın, şeker ve bal eriyene kadar karıştırın. Nektarin, portakal, kiraz, ahududu, fesleğen ve naneyi karıştırın. Karışımı ara sıra karıştırarak 1 saat veya 24 saate kadar soğutun.

Servis etmeden hemen önce meyve karışımına köpüklü şarap ekleyin. Bardaklarda buz üzerinde servis edin.

Tea-Gin Splash

Tea-Gin Splash

Toplam süre: 10 dakika
Porsiyonlar: 1
Verim: 1 içecek

Bu doyurucu büyük parti cin kokteylini yapmak için buzlu çayınızı karıştırın. Limon suyu, çay, soda ve cin bir araya gelerek taze meyve ve salatalık dilimleriyle iyi uyum sağlayan yazlık bir karışım yaratır. Daha vahşi bir tat için sek cin yerine botanik bir cin kullanın. İskoçya, İrlanda ve Kaliforniya’dan lezzetli seçenekler bulunmaktadır.

Malzemeler:

  • fincan çeri domates, iri doğranmış
  • 1 yemek kaşığı taze dereotu (isteğe bağlı)
  • İstenilen biftek çeşnisi
  • 1 yemek kaşığı misket limonu suyu
  • birer tutam kaşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • Worcestershire sosu
  • şişe acı biber sosu
  • 2 yemek kaşığı cin
  • 1/4 fincan tonik su
  • Buz küpleri
  • Salatalık dilimleri, serrano şili biberi ve/veya limon dilimi

Hazırlanışı:

350 ml bir bardağın kenarını bir domatesin kesik tarafıyla ovun. Kenarını biftek baharatına batırarak kaplayın. İsterseniz domatesleri ve dereotunu tahta bir kaşık kullanarak bardağın içinde karıştırın. Misket limonu suyu, tuz, karabiber, Worcestershire sosu ve acı biber sosunu karıştırın. Cin, ardından tonik suyu ve buz küplerini ekleyin. Salatalık, şili biberi ve misket limonu dilimi ile süsleyin.

Pepino Punch

Pepino Punch

Toplam süre: 15 dakika
Porsiyonlar: 12
Verim: 6 bardak

İkilem: Salı günü Taco’ya ev sahipliği yapacaksınız, ancak alışılagelmiş margaritanın ötesine geçen büyük bir kokteyl istiyorsunuz. Çözüm: Pepino. Bu ultra çağdaş kokteyl, toplu yaz kokteyllerinde yaygın olan tatlı-ekşi açıya sahiptir, ancak ultra taze bir salatalık dokunuşu ve jalapeño baharatı ile.

Malzemeler:

  • 1 büyük salatalık, soyulmuş ve 1/2 inç kalınlığında dilimler halinde kesilmiş
  • ⅔ fincan agave nektarı veya basit şurup*
  • ½ fincan kıyılmış taze fesleğen ve/veya kişniş
  • 3 – 4 taze jalapeño şili biberi, saplı ve çekirdekli**
  • 1 750 mililitrelik şişe blanco veya reposado tekila
  • 1 ¼ fincan misket limonu suyu
  • 1 ¼ fincan ananas suyu veya portakal suyu
  • Buz
  • Taze fesleğen yaprakları ve/veya ince salatalık dilimleri (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Büyük bir sürahide salatalık dilimlerini, agave nektarını, 1/2 fincan fesleğeni ve şili biberlerini karıştırın; salatalık ve şili biberleri ezilene kadar ezmek için bir muddler veya tahta kaşık kullanın.

Sürahideki karışıma tekila, misket limonu suyu ve ananas suyu ekleyin; karıştırın. Buz üzerinde servis edin. İsterseniz birkaç küçük fesleğen yaprağı ve/veya ince salatalık dilimleri ile süsleyin.

*İpucu:
Sade şurup için küçük bir tencerede 1 bardak su ve 1 bardak şekeri karıştırın. Şekeri eritmek için karıştırarak kaynatın; ocaktan alın. Oda sıcaklığına kadar soğutun. Üzerini kapatın ve en az 2 saat veya 2 haftaya kadar soğutun.

**İpucu:
Şili biberleri cildinizi ve gözlerinizi yakabilecek uçucu yağlar içerdiğinden, mümkün olduğunca onlarla doğrudan temastan kaçının. Şili biberiyle çalışırken plastik veya lastik eldiven giyin. Çıplak elleriniz biberlere temas ederse, ellerinizi ve tırnaklarınızı sabun ve ılık suyla iyice yıkayın.

Strawberry Sangria

Strawberry Sangria

Hazırlık Süresi: 25 dakika
Dinlendirme Süresi: 1 gün
Soğuma Süresi: 1 saat
Toplam Süre: 1 gün 1 saat 25 dakika
Porsiyonlar: 8

Bir parti için sürahi içecekler, çiftçi pazarına yaptığınız geziden en iyi şekilde yararlandıklarında daha da iyidir. Çilekler en olgun hallerindeyken eve birkaç pint getirin ve onları bu renkli içeceğin içine koyun. Brendi içermediği için (birçok sangria sürahi içeceğinde bulunan yüksek dayanıklılıktaki bileşen), bu tarif gündüz içmek için iyi bir seçimdir.

Malzemeler:

  • 8 fincan taze çilek, kesilmiş ve ikiye bölünmüş
  • ⅔ fincan şeker
  • fincan su
  • 1 750 mililitrelik şişe Sauvignon Blanc veya Pinot Grigio gibi beyaz şarap
  • 1 su bardağı dilimlenmiş taze çilek
  • 2 su bardağı köpüklü su, soğutulmuş
  • 1 portakal, dilimlenmiş

Hazırlanışı:

Şurubu hazırlamak için büyük bir tencerede kesilmiş ve ikiye bölünmüş çilekleri, şekeri ve suyu karıştırın. Şekeri eritmek için karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ateşten alın. Üzerini örtün; oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Karışımı her seferinde azar azar elekten geçirin; katıları atın (yaklaşık 3 bardak şurubunuz olmalı). 2 litrelik bir sürahide şurubu, şarabı ve dilimlenmiş çilekleri karıştırın. Üzerini kapatın ve 24 saate kadar soğutun.

Servis etmeden önce köpüklü suyu karıştırın. Portakal dilimleri ile bardaklarda servis edin.

The Porcupine

The Porcupine

Hazırlık Süresi: 15 dakika
Soğutma Süresi: 1 saat
Toplam süre: 1 saat 15 dakika
Porsiyonlar: 12

Biri meyve suyunda, diğeri garnitür olarak kullanılan iki ananas sayesinde bunu içtiğinizde kendinizi Hawaii’ye inmiş gibi hissedeceksiniz. Köpük, sürahi kokteylleri için favori köpük yapıcılarımızdan birkaçından geliyor: prosecco ve pale ale bira.

Malzemeler:

  • 2 fincan şekersiz ananas suyu
  • 2 adet 3 inçlik taze biberiye dalı
  • 4 12 onsluk şişe pale ale bira, Sierra Nevada gibi, soğutulmuş
  • 1 750 mililitrelik şişe Prosecco gibi köpüklü sek beyaz şarap, soğutulmuş
  • Ananas dilimleri
  • Taze biberiye dalları

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede ananas suyu ve 2 dal biberiyeyi karıştırın. Orta-yüksek ateşte kaynatın; ısıyı düşürün. Yaklaşık 15 dakika veya karışım yaklaşık 1 fincana inene kadar üstü kapalı olarak pişirin. Suyu bir kaseye süzün; katıları atın. Üzerini kapatın ve 1 ila 48 saat soğutun.

Büyük bir kasede süzülmüş meyve suyu, bira ve şarabı karıştırın. Ananas dilimleri ve ilave biberiye dallarıyla süslenmiş şarap bardaklarında servis edin.

Bourbon Strawberry Smash

Bourbon Strawberry Smash

Toplam süre: 30 dakika
Porsiyonlar: 6

Burbonu meyve ile eşleştirmek yeni bir fikir değildir (klasik bir eski moda içkideki kiraz ve portakalları düşünün). Ancak bu kokteyl sürahisi tarifinde, çilek ve limon ile kombinasyonu yeniledik. Karıştırılmış nane serinletici bir dokunuş katıyor.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı taze çilek, kabukları soyulmuş ve doğranmış
  • ¼ fincan sade şurup*
  • 3 limonun suyu (9 yemek kaşığı)
  • ¼ fincan taze nane yaprağı
  • 18 ons (2 1/4 su bardağı) burbon, örneğin Bulleit
  • 2 su bardağı soda, soğutulmuş
  • Kırılmış buz

Hazırlanışı:

2 litrelik bir cam sürahide, bir muddler veya tahta kaşık kullanarak çilekleri, şurubu, limon suyunu ve nane yapraklarını birlikte ezin. Burbon ve soda ekleyin. Sürahiyi doldurmak için buzla karıştırın. Her içeceği ilave nane dallarıyla süsleyin.

*Basit Şurup:
Küçük bir tencerede 1/3 su bardağı şeker ve 1/3 su bardağı suyu şeker eriyene kadar ısıtın ve karıştırın. Ateşten alın ve soğutun. Üzerini örtün ve 2 haftaya kadar soğutun. 1/2 fincan yapar.

Vodka Lemonade

Vodka Lemonade

Toplam süre: 15 dakika
Porsiyonlar: 8
Verim: 4 bardak

En ateşli yaz gecelerinde, bu votka sürahisi içeceğinin tam isabet olacağı kesin. Kendi taze limon suyunuzu sıkarak ekstra yol kat edin; çabalarınız parlak ve keskin sonuçlarla ödüllendirilecektir. Taze limon dilimleri ve sevimli kağıt pipetlerle süsleyin.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı votka
  • 1 su bardağı limon suyu
  • ¾ fincan süzülmüş mango püresi veya mango nektarı
  • ½ – ¾ fincan basit şurup*
  • Buz küpleri
  • Club soda (isteğe bağlı)
  • Nane dalları (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Küçük bir sürahide votka, limon suyu ve mango püresini karıştırın. Sade şurup ile tatlandırın. Buz üzerinde servis edin. Üzerine soda ekleyin ve arzu ederseniz nane dallarıyla süsleyin.

*Basit Şurup: Küçük bir tencerede 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Orta ateşte sadece kaynayana kadar ısıtın, şekeri eritmek için karıştırın. Ateşten alın. Soğutun. Bir saklama kabına aktarın ve gerekene kadar veya 2 haftaya kadar soğutun.

Süzülmüş Mango Püresi: 1 taze mangonun çekirdeklerini çıkarın ve soyun. Meyveleri bir blender veya mutfak robotuna koyun. Kapağını kapatın ve çok pürüzsüz olana kadar işlemden geçirin. Püreyi ince gözenekli bir elekten geçirin. Yaklaşık 3/4 fincan püre elde etmelisiniz.

Watermelon Margarita

Watermelon Margarita

Hazırlık Süresi: 5 dakika
Toplam süre: 20 dakika
Porsiyonlar: 16

Portakal likörü, beş fincan taze çekirdeksiz karpuzla dolu bu dondurulmuş büyük parti margaritanın meyveli tatlarını ortaya çıkarır. Ekstra kredi için, buz küpleri olarak kullanmak üzere içeceği servis etmeden birkaç saat önce karpuz parçalarını soğutun. Bu şekilde, bu tatlı dondurulmuş lezzetin hiçbir tadı seyrelmeyecektir.

Malzemeler:

  • Karpuz küpleri, (istenirse)
  • Koşer tuzu
  • 10 – 11 limon dilimi
  • 3 fincan Triple Sec veya başka bir portakal likörü
  • 2 – 3 fincan tekila
  • 1 ½ fincan taze sıkılmış misket limonu suyu
  • 1 su bardağı ince şeker veya pudra şekeri
  • 5 su bardağı çekirdeksiz karpuz, doğranmış

Hazırlanışı:

İsterseniz karpuz küplerini yağlı kağıt serili bir tepside 1 ila 2 saat veya sertleşene kadar dondurun.

Küçük bir tabağa tuz koyun. Sekiz bardağın kenarlarını limon dilimlerinden biriyle ovun. Bardakların kenarlarını kaplamak için tuza batırın; bir kenara koyun.

Bir sürahide Triple Sec, tekila, misket limonu suyu ve şekeri karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın.

Tekila karışımının 1/4 fincanını doğranmış karpuzla birlikte blender veya mutfak robotuna dökün (gerekirse gruplar halinde çalışın). Üzerini kapatın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın veya işleyin. İnce gözenekli bir süzgeçten geçirin. Karpuz suyunu kalan tekila karışımı ile birleştirin. Karıştırın. Servise hazır olana kadar soğutun.

Dondurulmuş karpuz küplerini, eğer kullanıyorsanız, tuzla çerçevelenmiş bardaklara yerleştirin. Tekila karışımını karpuz küplerinin üzerine dökün. Kalan limon dilimleri ile süsleyin.

Pineapple-Ginger Punch

Pineapple-Ginger Punch

Hazırlık Süresi: 20 dakika
Soğuma Süresi: 1 saat
Soğutma Süresi: 2 saat
Toplam süre: 3 saat 20 dakika
Porsiyonlar: 8

Bir içecekte hiç taze zencefil kullanmadıysanız, aşık olmaya hazır olun. Kokteyllere kattığı karıncalanmaya bayılıyoruz. Bu punch aslında bir mocktaildir, bu nedenle alkol kullanmayan misafirleriniz tarafından çok beğenilecektir (isterseniz rom veya ananas aromalı votka ekleyebilirsiniz).

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • fincan şeker
  • ⅔ fincan ince dilimlenmiş soyulmamış taze zencefil (yaklaşık 4 ons)
  • 2 ½ fincan şekersiz ananas suyu, soğutulmuş
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı misket limonu suyu
  • 1 1 şişe soda, soğutulmuş
  • Buz küpleri
  • Misket limonu dilimleri ve/veya ananas dilimleri

Yol Tarifi:

Küçük bir tencerede su, şeker ve zencefili karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın; ateşi kısın. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Zencefil karışımını oda sıcaklığına soğutun. Zencefil karışımını ince gözenekli bir elekten geçirerek bir kaseye süzün.* İsterseniz rom ekleyin. Üzerini streç filmle örtün; en az 2 saat soğutun.

Büyük bir panç kasesinde veya sürahide soğutulmuş zencefil karışımını, ananas suyunu, limon suyunu ve misket limonu suyunu karıştırın. Soda ile karıştırın. Buz küpleri ve misket limonu dilimleri ve/veya ananas dilimleri ekleyin.

Basil Lemon Drop

Basil Lemon Drop

Toplam süre: 15 dakika
Porsiyonlar: 8
Verim: 6 bardak

Limon damlası martini seviyorsanız, bu tam size göre bir parti içkisi. Ev yapımı fesleğen sade şurubu bu sürahi içeceğin lezzetini katlıyor. Bitkinin naneli, karanfile benzer aroması, karmaşık bir kokteyl için tatlı votka limonata ile eşleşir.

Malzemeler:

  • 6 taze fesleğen yaprağı
  • 3 fincan votka
  • 1 ½ fincan limon suyu
  • 1 ½ fincan basit şurup*
  • Buz küpleri

Hazırlanışı:

Fesleğen yapraklarını büyük bir sürahide karıştırın. Votka, limon suyu ve basit şurubu karıştırın. Buz üzerinde servis edin.

* Sade şurup için küçük bir tencerede 1 bardak su ve 1 bardak şekeri karıştırın. Şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Kullanıma hazır olana kadar soğutun. 1 1/2 su bardağı yapar.

Strawberry Daiquiri Punch

Strawberry Daiquiri Punch

Toplam süre: 15 dakika
Porsiyonlar: 8

Çilekli daiquiri yudumlamayı kim sevmez ki? Bu romlu panç tarifi kalabalıklara hitap eder ve büyük partiler için ideal bir içecektir. En iyi lezzet için ilkbaharda veya yaz başında taze çilek kullanmayı deneyin. Ayrıca bu içeceği hazırlamak için tamamen dolu bir bara da ihtiyacınız yok; sadece beş malzeme ve bir blender yeterli!

Malzemeler:

  • 6 fincan taze veya dondurulmuş şekersiz çilek
  • 1 adet 6 onsluk dondurulmuş limonata konsantresi
  • ¾ fincan light rom veya şekersiz ananas suyu
  • 1 16 onsluk şişe limonlu gazlı içecek, soğutulmuş
  • 2 su bardağı buz küpleri
  • Taze çilek (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Taze çilek kullanıyorsanız saplarını ve kapaklarını çıkarın. Dondurulmuş çilekler için, çilekleri ölçtükten sonra çözdürün; süzmeyin.

Çilekleri bir blender kabına veya mutfak robotu kasesine teker teker yerleştirin. Üzerini kapatın; pürüzsüz olana kadar karıştırın veya işleyin. Karıştırılmış çilekleri büyük bir sürahiye aktarın. Limonata konsantresi ve hafif rom veya ananas suyunu karıştırın. Üzerini kapatın; servis zamanına kadar soğutun.

Servis etmeden hemen önce limonlu gazlı içeceği ve buzu karıştırın. İsterseniz bütün meyvelerle süsleyin. 8 ila 12 porsiyon yapar.

İpuçları: Karıştırılmış meyveleri konsantre ve rom veya ananas suyu ile birleştirin. Üzerini kapatın ve 4 saate kadar soğutun. Servis etmeden hemen önce gazlı içecek ve buz ekleyin.

Ev Partinizde Şenlikli Bir Lezzet İçin 16 Kokteyl Sürahisi Tarifi: Sonuç

Ev partinizde misafirlerinizi şaşırtmak ve unutulmaz bir deneyim yaşatmak istiyorsanız, bu kokteyl sürahisi tarifleri tam size göre! Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu tarifler, partilerinize renk katacak ve misafirlerinizi büyüleyecektir.

Kokteyl sürahilerinizi hazırlarken:

  • Taze meyveler ve otlar kullanarak görsel açıdan da şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Farklı alkollü içecekleri karıştırarak yeni lezzetler keşfedebilirsiniz.
  • Misafirlerinizin alkol tercihlerini göz önünde bulundurarak farklı kokteyl seçenekleri sunabilirsiniz.

Ev dekorasyonu ve iç mimarlık alanında uzman bir firma olarak, ev & bahçe partilerinizin her detayını sizin için tasarlayabiliriz. Masalarınızı süsleyebilir, ambiyans yaratabilir ve misafirlerinize unutulmaz bir deneyim yaşatabiliriz.

Daha fazla bilgi almak ve ücretsiz bir keşif randevusu almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız: Instagram, Linkedin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir